Hoe bereid ik de gerechten?

Instructies bij de Ruby Rose kerstbox

Koude gerechten

1. Steak Tartaar
Klaar om geserveerd te worden. Afgarneren met de brioche crumble (1).

2. Zalm escabeche
Ook klaar om zo te eten.

3. Burrata panzanella 
Geen verdere bereidingen. Probeer om de burrata bol zo voorzichtig mogelijk uit het bakje te halen. Dan blijft hij mooi heel en blijft de buffelmelk in de bol totdat je hem aansnijd.

Warme gerechten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

4. Knolselderij soep
Op laag tot gematigd vuur opwarmen in een pannetje. Goed blijven roeren totdat hij begint te koken.

5. Kalfswang
Kan op 2 manieren warm gemaakt worden:
In de (voorverwarmde) oven 180 graden: 4 minuten. Het makkelijkste is om alle ingrediënten op een ovenplaatje of bakpapiertje te leggen. De bakjes kunnen deze hoge temperaturen namelijk niet aan.
In de magnetron: 800 watt 3 minuten. Voel voorzichtig of de kalfswang en garnituren warm zijn. Anders nog 1 minuutje langer. Let op: de bakjes zijn geschikt voor de magnetron, de deksels niet!

6. Pompoen risotto
Kan op 2 manieren warm gemaakt worden:
In een steelpannetje: Breng 50 ml water aan de kook. Voeg de risotto voorzichtig toe aan het pannetje en blijf roeren. De risotto mag een beetje ‘lopend’ zijn. Je kunt altijd wat water toevoegen als het wat droog kookt. Als de risotto warm is mag hij van het vuur.
In de magnetron: 800 watt 3 minuten. Voel voorzichtig of de risotto warm is. Anders nog 1 minuutje langer. Let op: de bakjes zijn geschikt voor de magnetron, de deksels niet!

7. Gepofte biet
Kan op 2 manieren warm gemaakt worden:
In de (voorverwarmde) oven 180 graden: 4 minuten. Het makkelijkste is om alle ingrediënten op een ovenplaatje of bakpapiertje te leggen. De bakjes kunnen deze hoge temperaturen namelijk niet aan. Het is belangrijk dat de feta mooi over de bietjes gegratineerd (gesmolten) is.
In de magnetron: 800 watt 3 minuten. Voel voorzichtig of de garnituren warm zijn. Anders nog 1 minuutje langer. Let op: de bakjes zijn geschikt voor de magnetron, de deksels niet!

8. Focaccia
Wij hebben de focaccia’s voorgebakken in onze steenoven. Alleen nog afbakken op 180 graden (in een voorverwarmde oven) gedurende 3 minuutjes. Het is belangrijk dat de focaccia’s goudbruin en krokant zijn. Geef de focaccia’s nog een minuutje langer als ze nog zacht zijn.

Extra

Espresso Martini
De espresso martini kan je het best meteen na levering koud zetten. Pas na het eten shaken. Uitschenken en genieten maar!

 


Instructies bij de Ruby vegetarische kerstbox

Koude gerechten

1. Winterpeen steak tartaar
Ready to go. Alleen afgarneren met de krokante parmezaan (1) op het laatste moment.

2. Carpaccio van peer
Afgarneren met de walnoot crumble.

3. Burrata panzanella
Geen verdere bereidingen. Probeer om de burrata bol zo voorzichtig mogelijk uit het bakje te halen. Dan blijft hij mooi heel en blijft de buffelmelk in de bol totdat je hem aansnijd.

Warme gerechten

4. Knolselderijsoep
Op laag tot gematigd vuur opwarmen in een pannetje. Goed blijven roeren totdat hij begint te koken.

5. Gnocchi 
Kan op 2 manieren warm gemaakt worden:
In de (voorverwarmde) oven 180 graden: 4 minuten. Het makkelijkste is om alle ingrediënten op een ovenplaatje of bakpapiertje te leggen. De bakjes kunnen namelijk niet deze hoge temperaturen aan. 
In de magnetron: 800 watt 3 minuten. Voel voorzichtig of de garnituren warm zijn. Anders nog 1 minuutje langer. Let op: de bakjes zijn geschikt voor de magnetron, de deksels niet!

6. Pompoen risotto
Kan op 2 manieren warm gemaakt worden:
In een steelpannetje: Breng 50 ml water aan de kook. Voeg de risotto voorzichtig toe aan het pannetje en blijf roeren. De risotto mag een beetje ‘lopend’ zijn. Je kunt altijd wat water toevoegen als het wat droog kookt. Als de risotto warm is mag hij van het vuur.
In de magnetron: 800 watt 3 minuten. Voel voorzichtig of de Risotto warm is. Anders nog 1 minuutje langer. Let op: de bakjes zijn geschikt voor de magnetron, de deksels niet!

7. Gepofte biet
Kan op 2 manieren warm gemaakt worden:
In de (voorverwarmde) oven 180 graden: 4 minuten. Het makkelijkste is om alle ingrediënten op een ovenplaatje of bakpapiertje te leggen. De bakjes kunnen namelijk niet deze hoge temperaturen aan. Het is belangrijk dat de feta mooi over de bietjes gegratineerd (gesmolten) is.
In de magnetron: 800 watt 3 minuten. Voel voorzichtig of de garnituren warm zijn. Anders nog 1 minuutje langer. Let op: de bakjes zijn geschikt voor de magnetron, de deksels niet!

8. Focaccia
Wij hebben de focaccia’s voorgebakken in onze steenoven. Alleen nog afbakken op 180 graden (in een voorverwarmde oven) gedurende 3 minuutjes. Het is belangrijk dat de focaccia’s goudbruin en krokant zijn. Geef de focaccia’s nog een minuutje langer als ze nog zacht zijn.

Extra

Espresso Martini
De espresso martini kan je het best meteen na levering koud zetten. Pas na het eten shaken. Uitschenken en genieten maar!

Loading ...
Korte Jansstraat 23, Utrecht